Oudercontact

Minstens zo belangrijk als het contact met het kind vinden we het contact met de ouders/verzorgers. Er zijn verschillende manieren waarop dat contact plaats vindt.

Bij het halen en brengen:
Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan het oudercontact tijdens het halen en brengen. De ouder/verzorger laat immers zijn/haar kind achter bij de leidster. We nemen daarom altijd de tijd voor een kort overdracht gesprek.
ouder1

Schriftjes:
Voor kinderen tot 1 jaar werken we met schriftjes, we lezen de schriftjes elke ochtend om te kijken of er iets bijzonders is gebeurd en om te kijken op welke tijden het kind moet eten en slapen.
We houden deze schriftjes goed bij en schrijven o.a. op hoelang de kinderen geslapen hebben en wanneer ze hebben gegeten/gedronken.
Voor kinderen tot 1 jaar schrijven we ieder dag voor kinderen tot anderhalf 1 x per week.

Telefoon:
Iedere groep heeft een eigen telefoonnummer. Wanneer ouders/verzorgers praktische vragen hebben of iets door willen geven kunnen zij rechtstreeks naar de groep van hun kind bellen.ouder2

Eindgesprek:
Als uw kind 4 jaar wordt, vindt er een eindgesprek plaats. In dit gesprek worden zaken besproken die van belang zijn voor de overgang van kinderopvang naar basisschool. Met toestemming van de ouders/verzorgers gaat deze informatie ook mee naar de basisschool.

Nieuwsbrieven:
Verschillende keren per jaar krijgen de ouders/verzorgers een digitale nieuwsbrief van de directie, hierdoor worden de ouders op de hoogte gehouden van bijzonderheden binnen de organisatie.

 

kleine beer