Kinderopvang Hengelo

Een passende kinderopvang

Kleine beer is een kinderopvangorganisatie die al sinds 1993 opvang verzorgt. In de loop van de jaren hebben we onze eigen “Kleine Beer” werkwijze ontwikkeld die ervoor zorgt dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen.

Alleen in een sfeer van veiligheid en geborgenheid kan een kind zich zo evenwichtig mogelijk ontwikkelen. Belangrijk hierbij is het aanbieden van een duidelijke en vaste structuur waarbinnen de kinderen momenten van de dag herkennen en optrekken met vertrouwde en bekende kinderen en liefdevolle leidsters.

Kijk voor een sfeerimpressie ook eens op onze Facebookpagina of Instagram

Meest gestelde vragen

Slapen

Ieder kind heeft een eigen slaappatroon. Het ene kind slaapt alleen ’s middags het andere kind twee keer per dag, het ene kind slaapt een uurtje het andere kind 3 uur. wij proberen dan ook het slaapritme bij “Kleine Beer” zoveel mogelijk aan te passen aan het slaapritme dat het kind thuis heeft opgebouwd.  
  • Voor de veiligheid gaan de strikjes, speldjes of elastiekjes uit.
  • Eventuele knellende kledingstukken gaan uit.
  • De kinderen slapen in hun romper in een slaapzak.
  • De grotere kinderen slapen in een slaapshirt of in hun t shirt.
  • Eigen knuffels en spenen gaan mee naar bed.
slapen Naast het gewone toezicht op de slaapruimte wordt ook door middel van babyfoon en bewakingscamera’s toezicht gehouden op de slapende kinderen.

Voeding

Als uw kind gebracht wordt gaan wij ervan uit dat het thuis heeft gegeten en gedronken. Flesvoeding en eventuele potjes babyvoeding moet u zelf meenemen (voorzien van naam!). Dit geldt ook voor dieetvoeding .voeding Wij willen moeders die borstvoeding geven vragen om hun kind vast aan de fles te laten wennen voor het kind bij Kleine Beer begint. Drinken, fruit en tussendoortjes worden door ons verzorgd. Kinderen die de hele dag- , of alleen de ochtend komen krijgen ook een broodmaaltijd.  

Wennen en afscheid nemen

Wennen: Het is goed voor kind en ouders/verzorgers om eerst te komen wennen voordat de daadwerkelijke opvang begint. Nadat de meer formele zaken rond zijn en de ouders/verzorgers hebben hun kindje aangemeld worden de ouders/verzorgers en het kind door een van de leidsters uitgenodigd voor een wenbezoek. Dit bezoek zal 1 a 2 weken voor aanvang van de opvang plaatsvinden. Het wenbezoek duurt ongeveer 1 uur. Tijdens dit wenbezoek worden o.a. zaken als slaapritme, voedingstijden en bijzonderheden besproken. Afhankelijk van de leeftijd van het kind en de behoefte van de ouders/verzorgers volgt er een tweede en eventueel een derde wenafspraak.   wennen   Afscheid: Het ene kind heeft meer moeite met afscheid nemen als een ander. Wij vinden het ook belangrijk aandacht te geven aan het afscheid nemen. Als het kind het wil dan zwaait de leidster de ouder samen met het kind uit. Als een kind huilt, dan troost de leidster het en leidt ze het kind op een gegeven moment af. We kijken goed naar het kind, het ene kind heeft wat anders nodig op zo’n moment dan een ander kind. Ouders/verzorgers kunnen moeite hebben met het afscheid, ze kunnen gedurende de dag altijd even bellen hoe het gaat.

bekijk hier het inspectierapport

kleine beer
Opvangtijden
7.30 - 18.00
 
Brengtijden
7.30 - 9.00
 
Ophaaltijden
16.15 - 18.00